Краса та здоров'я

ТОП-5 найшкідливіших продуктів літа

Саме влітку як ніколи хочеться залишатися в гарній формі, але дуже складно не набрати зайвого, коли навколо стільки спокус…

У цій статті ми розглянемо ті продукти, від яких варто відмовитись, щоб не нашкодити не лише своїй фігурі, а й своєму здоров’ю.

Літо, спека… І так кортить чогось холодного та смачного щоб втамувати спрагу. І ми йдемо в супермаркет по сік, холодний чай, газовану воду… Знайома ситуація? А ось і перший ворог вашого організму – хімічно створені прохолодні напої

 Прохолодні напої

imagesПити прохолодні напої можна тільки в тому випадку, якщо ви точно знаєте, з чого вони зроблені. Але зазвичай усе відбувається за іншим сценарієм: ви замовляєте щось із меню. Вам приносять напій із різним топінгом, у якому міститься величезна кількість цукру. Після такої «цукрової бомби» у вас неодмінно з’явиться шалений апетит. Тому або уточнюйте інгредієнти, або робіть напій власноруч. Наприклад, ви замовили безалкогольний мохіто. Бажано, щоб він був узагалі без цукру або з мінімальною кількістю цукру. Вдома ви можете використовувати цукрозамінник, м’яту, лимон – і буде мохіто, що не завдасть шкоди вашій фігурі. Є ще простіший варіант: візьміть сезонні ягоди, розімніть їх і дайте настоятися в звичайній воді. Адже тільки звичайна вода втамує спрагу на тривалий час без шкоди вашому здоров’ю. Не зваблюйтесь рекламою, де відомі зірки розхвалюють прохолодні напої, переважна більшість із них не споживає ці напої, це просто рекламний трюк.

За зимовий період часу ми встигаємо дуже засумувати за вилазками на природу, виїздами за місто з ночівлею. І, коли настає довгоочікуване літечко, ми йдемо на відпочинок. А тут нас підстерігає ще один ворог. Такий смачний і ароматний шашлик.

Шашлик

yak-zamarinuvati-svininu-dlya-shashliku[1]По своїй суті шашлик не є шкідливим, його можна назвати навіть корисним, якщо цей шашлик не з свинини. Бо, як відомо, свинина – один із найкалорійніших видів м’яса.

А замаринована свинина і поготів приховує в собі подвійний удар. Краще замінити свинину індичкою, бараниною, куркою. Це м’ясо не потребує тривалого маринування й готується значно швидше.

Довгі прогулянки місцевими парками – це наче атракціон спокус. Цукрова вата, хот-доги, морозиво…. І як собі відмовити в цій смакоті? Можливо, знаючи про їх шкоду, ви задумаєтесь, перш ніж їх купити…

Цукрова вата

solodka_vata[1]Тут промовиста уже сама назва. По суті, це не дуже калорійний продукт, приблизно 200 калорій, але ви їсте звичайний цукор, що сам по собі шкідливий, та ще й у поєднанні з барвником. Після споживання такої смакоти значно підвищується рівень цукру в крові, а з ним ще й апетит.

Краще замініть цукрову вату бананом або персиком. Це зменшить вашу потяг до солодкого.

Наступним ворогом є хот-дог

kak_prigotovit_xotdog[1]Тут усе шкідливе, починаючи з дріжджової булочки і завершуючи сосисками, які явно не з м’яса. Навіть овочі, які додають до хот-дога, стають шкідливими, бо зверху ця вся краса приправлена майонезом… Тому, якщо ви полюбляєте хот-доги, не дивуйтеся, якщо згодом ваш целюліт буде помітнішим, а ваша вага стрімко зростатиме. Також така їжа шкідлива для вашого шлунка та підшлункової залози.

І насамкінець про те, без чого не минає жодний літній день – морозиво! Таке смачне та холодне, але дуже шкідливе для вашого здоров’я:

По-перше, значний перепад температур може викликати застуду або захворювання горла.

По-друге, в будь-якому морозиві є цукор, що робить його більш шкідливим.

По-третє, величезна кількість консервантів, барвників і стабілізаторів смаку.

Ніхто не каже про те, що морозиво зовсім не можна їсти, але, купуючи, зверніть увагу на склад. Віддавайте перевагу морозиву з надписом «Для малюків». Це морозиво буде більш натуральним і не таким солодким.

13436120_253069628392236_1616375790_nМи поцікавились думкою дієтолога про всі ці продукти і про те, чим їх замінити. Ось що нам порадила Ірина Ситник, лікар-дієтолог:

«Так, літо – це чудесна пора, сповнена радості й тепла, але водночас і загроз для здоров’я та фігури. Всі солодощі я раджу замінити фруктами та фрешами. Також це можуть бути ягідні смузі, які не лише замінять солодке, а й втамують спрагу. Щоб втамувати нестерпну спрагу, пийте воду з додаванням лимонного соку або прохолодний чай власного приготування. Також добре втамує спрагу огірковий коктейль із лаймом і м’ятою. Літо вважається найкращою порою року для нормалізації ваги, адже можна замінити все шкідливе свіжими овочами та фруктами»

Тож не ведіться на спокусу і ваш організм буде вам вдячний!

Споживайте лише правильні продукти.

Будьте стрункими та здоровими!

Ще статті по темі

Back to top button