Краса та здоров'я

Травмованість зашкалює: ліжок у відділені не вистачає

Ожеледиця не тільки створює великі черги до травматологів, а й продовжує вкладати людей на лікарняні ліжка. Як зазначає завідувач травматологічно-ортопедичного відділення обласної лікарні Юрій Ігнатенко, стаціонар переповнений людьми, які постраждали через льодовий покрив на вулиці.

«Нині в нашому відділенні перебувають 50 хворих, хоча воно розраховане на 45 ліжок, – розповідає Юрій Ігнатенко. – Тому ми змушені вишукувати додаткові ліжка, аби пролікувати пацієнтів, яких направляють до нас з усієї області».

Загалом щодня по медичну допомогу до травматологів Чернігівщини звертаються понад 200 людей, зокрема до 60-ти постраждалих від падінь на вулиці приймає найбільший травмпункт області, розташований у Чернігівській міській лікарні № 2. За словами медиків, здебільшого причини звернень – це переломи кінцівок, забій м’якої частини голови, розтягнення зв’язок гомілковостопного суглоба, а також струс головного мозку.

Відтак, аби зменшити ризик падіння, медики радять переміщатися по льоду дрібними кроками, нешироко розставляючи ноги і трохи зігнувши їх у колінах. А от спускатися і підніматися на гору краще боком, уникаючи схрещування ніг, бо так тілу легше утримувати рівновагу. Крім того, варто знати, як падати правильно: під час падіння не треба виставляти руки вперед, таким чином, ви уникнете переломів і більш важких травм. І ще: хутряна шапка не тільки зігріє холодною зимою, а й знизить ризик отримання травми голови та струсу головного мозку.

Ще статті по темі

Back to top button