Краса та здоров'я

У Чернігові спалах туберкульозу. Лікарі б`ють на сполох – немає вакцини! (Доповнено) ЧL

Сьогодні в Чернігівській міській дитячій лікарні № 1 зафіксовано черговий випадок захворювання на туберкульоз. За словами головного лікаря міської лікарні Овсієнко Людмили Володимирівни, це вже четвертий випадок за останні три місяці.

-Сегодня, свежая информация, у нас еще один случай. Подросток заболел туберкулезом. У нас в этом году уже четвертый случай заболевания  туберкулезза у детей. Это много!, — повідомила Людмила Овсієнко.

Та це й не дивує, адже вакцина БЦЖ, що запобігає захворюванню на туберкульоз, закінчилася ще в червні 2015 року.

-То количество времени, которое отсутствуют вакцины, препараты в Чернигове я за свою бытность и не помню.  Потому что у нас очень длительный период, когда у нас вакцин просто нет, —  доповіла пані Овсієнко.

Головний лікар «Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру», депутат облради Микола Дейкун на сесії чернігівської облради також заявив про збільшення захворюваності на туберкульоз в області.

-На 15% зросло число хворих за 1 квартал 2016 року порівняно за цей же квартал 2015 року,- депутат облради Микола Дейкун.

Також керівник тубдиспансеру наголосив, що неодноразово бачив умови утримання на свинофермах, товарних фермах, і за його словами вони кращі, ніж умови лікування людей в протитуберкульозному диспансері. Микола Дейкун наголосив на необхідності модернізації закладу, який є застарілим у всіх відношеннях. В той же час головний лікар поки не склав кошторису модернізації закладу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На мерию города можете особо не рачитывать. Больные туберкулезом не принесут доходов в толстые карманы таких дельцов как Кулич или Атрошенко. Им гораздо выгоднее присваивать налоги, которые мы платим в бюджет, чем выделять денег на больницы (((

Back to top button