Краса та здоров'я

У листопаді очікують новий штам грипу

Три штами грипу – «Гонконг», «Брісбен» і ще не знайомий нам «Мічиган» – вкладатимуть у ліжка українців, а також жителів Північної півкулі в епідеміологічному сезоні 2017-2018.

У Міністерстві охорони здоров’я України кажуть, що великої епідемії, швидше за все, уникнути не вдасться.

Багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових людей, а також низький відсоток вакцинації населення плюс погіршення соціально-економічної ситуації в країні дають змогу прогнозувати збільшення кількості хворих на 14 %.

Як захиститися від епідемії

Щеплення. Найперший і головний спосіб захиститися від грипу – це щеплення. Найкраще робити щеплення до листопада, але якщо ви запізнилися, це не привід відмовлятися від щеплення – можна зробити це хоч у лютому.

Гігієна. Обов’язково часто і правильно мити руки з милом, а також уникати місць, де багато людей. Поменше чіпати очі, ніс і рот, особливо брудними руками.

Препарати. Існують противірусні препарати, які допомагають уникнути грипу, але ефект від них досить слабкий. Купувати і приймати їх можна тільки за рецептом лікаря.

Культура хвороби. Навчіть близьких, які захворіли триматися подалі від здорових. По-друге, людина, яка хворіє, повинна вміти правильно чхати і кашляти. Треба закривати ніс і рот паперовою хусткою, а потім одразу її викинути. Рука тут не підходить.

Джерело: Факти

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button