Краса та здоров'я

Весна завдає удару: 20 тисяч алергіків в області знову страждають ЧL

В районах Чернігівщини лікарів-алергологів немає, вони працюють лише в обласному центрі.

Чхання, кашель, нежить, свербіж і почервоніння шкіри – це тільки частина симптомів, що супроводжують алергію. Проте може бути й гірше – набряк обличчя, уповільнене дихання, підвищення або зниження артеріального тиску, виникає страх смерті. Це вже ознака ще одного загрозливого для життя прояву алергії – набряку Квінке. І тоді лише своєчасний приїзд «швидкої» та подальша госпіталізація в реанімаційне відділення може врятувати життя.

Із настанням пори цвітіння трав і дерев у людей у рази підвищується ризик виникнення алергії – захворювання, спричиненого потраплянням в організм чужорідного білка, що міститься практично скрізь, зокрема в пилку рослин. За спостереженнями медиків, мало не кожна третя людина хоч би раз у житті мала ті чи інші прояви цього захворювання, лише на Чернігівщині налічується кілька десятків тисяч людей, які постійно потерпають від непередбачуваних проявів алергії. Вони не тільки змушені з острахом чекати весни, а й намагаються уникати сонячного світла, ретельно підходять до вибору продуктів харчування, засобів для прання та прибирання, одягу тощо. Для них алергеном може стати будь-що – від бібліотечного пилу до парфумерії, від паперових грошей (такий випадок був зафіксований кілька років тому в Городнянському районі) до навіть протиалергійних десенсибілізуючих лікарських препаратів. Звісно, людина, яка вже давно страждає на алергію, постійно змушена контактувати з лікарем (до речі, в районах Чернігівщини лікарів-алергологів немає, вони працюють лише в обласному центрі), який і призначає лікування. Тому тим, хто навесні, як і протягом усього року, відчув алергічні прояви, не варто зволікати із візитом до спеціаліста, аби хвороба не завдала суттєвої шкоди організму.

Утім, хімічні препарати також не можуть дати стовідсоткової гарантії одужання. Тоді слово за методами, які вже давно використовуються в нетрадиційній або народній медицині, їх можуть спробувати застосувати люди, які тривалий час страждають на алергію.

-Я вже давно використовую метод лікування алергії, що дістався мені від бабусі, – стверджує чернігівський фітотерапевт та біоенергетик, дипломований спеціаліст із народної медицини Антоніна Тищенко. — Його можна застосовувати як для лікування захворювання у дітей, так і у дорослих. Достатньо взяти свіже куряче яйце і зварити його накруто. Зняти шкаралупу. І оцю шкаралупу треба просушити протягом 2-3-х годин, перетерти на порошок і вживати разом із їжею по чверті чайної ложки протягом трьох місяців. Потім – перерва на місяць і знову повтор процедури. Запевняю: будь-яка алергія пройде назавжди! Для маленьких дітей до порошку можна додати кілька крапель лимону (тільки не лимонної кислоти!), що підсилять дію цього засобу. За понад 15 років моєї практики жодна людина не поскаржилися, що цей метод не діє.

Звісно, народна, або, як її ще називають, натуральна, медицина у своєму арсеналі має ще безліч методів позбавлення алергії. Тому кожен, хто страждає від цього захворювання, може обрати найбільш оптимальний із них виключно для себе. Отже, нехай весна принесе тільки радість!

Ще статті по темі

Back to top button