Краса та здоров'я

Вся правда про захист від сонця

Мрієте про рівну бронзову засмагу? Тоді подбайте про захист своєї шкіри від шкідливих ультрафіолетових випромінювань.

Існує кілька міфів про безпечний загар, які міцно сидять у багатьох в голові і які варто забути.

1. Засмагати в похмуру погоду безпечно. Неправда. Хмари успішно пропускають до 80% ультрафіолетового випромінювання, тому користуватися сонцезахисними засобами на пляжі обов’язково потрібно навіть в похмуру погоду.

2. Чим вищий у крему показник SPF, тим кращий захист шкіри. Насправді SPF 15 і SPF 50-60 дають 93% і 95-98% захисту відповідно, тому різниця незначна. Дерматологи рекомендують використовувати сонцезахисні засоби кожні 2 години незалежно від ступеня захисту. В першу чергу це відноситься до дітей.

3. Водостійкий сонцезахисний крем не потрібно наносити після купання. Як таких водостійких засобів не існує, максимум, крем може діяти нетривалий час після плавання (30-40 хвилин), але після сушки рушником необхідно знову нанести засіб захисту шкіри.

4. Смагляві люди можуть загоряти без використання сонцезахисних засобів. Це також невірно. Смагляві люди дійсно рідше згорають на сонці, але ракові захворювання шкіри при цьому трапляються у них не рідше, а найбільш поширені у латиноамериканців і чорношкірих.

Відомі і природні засоби захисту від сонячного випромінювання. Це натуральні рослинні олії: кокосова олія, масло ши, масло виноградних кісточок, масло авокадо, кунжутне масло, масло жожоба. Всі ці масла можна купити в аптеці або магазині косметики. Вони не тільки добре живлять і омолоджують шкіру, але і відмінно захищають її від дії ультрафіолетових променів.

Будь-яке сонцезахисний засіб потрібно наносити за 15-30 хвилин до засмаги, з 10.00 до 16.00 перебувайте в тіні, адже це час, коли сонячні промені найактивніші. Також не забувайте про капелюхи і сонцезахисні окуляри.

Олександр Лень

Ще статті по темі

Back to top button