Краса та здоров'я

Як вивести зайву воду з організму

Набряки, викликані наявністю води, збільшують ризики зі здоров’ям, вони ще негарно додають обсягів особі, животу, ногам, повідомляє healthinfo.

Як безпечно для організму збалансувати кількість води:

1. Вживайте менше солі. Відомо, що сіль буквально притягує воду, і коли ви їсте багато солоного, зайва вода просто не встигає виводитися з організму. У день рекомендується вживати не більше 1 чайної ложки солі, але, правда кажучи, якщо ви хочете скинути кілька кілограмів ваги, викликаних присутністю зайвої води, то і цієї кількості занадто багато.

2. Пийте більше води. Є якась суперечність в тому, що, щоб позбутися від води, потрібно більше пити. Якщо у вас немає проблем з нирками, цей спосіб працює безвідмовно. Дійсно, коли ви п’єте велику кількість води, то організм, прагнучи позбавитися від зайвої, починає працювати вдвічі ефективніше, і виведе і ту воду, яка вже накопичилася в ньому протягом тривалого часу.

3. Сходіть на фітнес або в баню. Головне завдання гарненько пропотіти. Прагнучи охолодитися, будь то внаслідок фізичного навантаження або температурного перегріву, наш організм починає інтенсивно виділяти піт — ту саму зайву воду, від якої ми і хочемо позбутися.

4. Спробуйте голодування. Згідно з рекомендаціями Національної Академії спортивної медицини США, невелике за тривалістю голодування — від 14 до 16 годин — дуже ефективний спосіб швидко позбутися від зайвої води в організмі. Тільки не поєднуйте голодування з інтенсивними фізичними навантаженнями, щоб уникнути ризику зневоднення.

5. Відмовтеся від алкоголю і кофеїну. Не дарма перша ознака похмілля «засуха» в роті. Алкоголь і кофеїн — сильні діуретики, і їх вживання призводить до зневоднення. А коли організм хоч трохи зневоднений, він починає запасати будь-яку наявну рідину «про всяк випадок. Кофеїн, до речі, міститься не тільки в каві, але і в чаї (за винятком трав’яного), коле, енергетичних напоях.

6. Вживайте фрукти та овочі. Правильне харчування, в якому багато клітковини і води, — ще один ваш помічник у боротьбі з водним баластом. В першу чергу, це овочі та фрукти, в яких, до того ж, багато антиоксидантів і мінералів.

Ще статті по темі

Back to top button