Краса та здоров'я

Які солодощі можна їсти на дієті

Тим, хто намагається схуднути, не обов’язково повністю відмовлятися від солодкого. Досить просто замінити калорійні десерти солодощами, які не зашкодять фігурі.

Про це пише «Единственная«.

Чорний шоколад

Цей продукт вважається найкориснішим смакуликом. У ньому міститься величезна кількість антиоксидантів, які знижують ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань.

Зефір або маршмеллоу

У зефір не містяться шкідливі жири. При цьому, слід віддавати перевагу зефіру без калорійних добавок (шоколад, глазур, джем, ірис). Крім того, зефір багатий на необхідні для м’язів білки, а також на залізо і фосфор.

Мармелад

Мармелад, як і зефір, не містить шкідливих жирів. Хоча цей продукт і не є низькокалорійним (в 100 г міститься 318 кілокалорій), на фігуру він особливо не вплине. А все тому, що в основі цих ласощів пектин. Він корисний для шкіри, а також допомагає зменшити рівень холестерину в крові.

Сухофрукти

Чорнослив, курага, фініки, родзинки і горіхи – прекрасна альтернатива шоколаду. По-перше, тому, що вони смачні, а по-друге, при помірному споживанні не тільки не становлять загрози для фігури, а навпаки приносять користь організму. Однак пам’ятайте, що сухофрукти потрібно їсти помірно – не більше 50 грамів на день.

Желе і пудинги

Основа цих десертів – желатин. Він знижує рівень холестерину і покращує травлення. Крім того, пудинги на основі молока і йогурту є відмінним джерелом кальцію.

Мед

Цей продукт не псується, він шалено смачний і може використовуватися для лікування багатьох проблем зі здоров’ям.

Ще статті по темі

Back to top button