Краса та здоров'я

Які вакцини є в Україні, а яких немає

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про ситуацію з вакцинами в Україні. Документ з переліком доставлених вакцин і їх розподілом по регіонах оприлюднили на сайті МОЗ, пише ВВС.

Так, стало відомо, що напередодні було підписано довідку на ввезення до митної території України 919 200 доз Анатоксину — це вакцина для профілактики дифтерії та правця.

Однак поки що невідомо, коли саме ліки будуть у лікарнях. Саме через відсутність сироватки від правця в Україні і низький рівень вакцинованості медики били на сполох. Кількість тяжких випадків правця і смертність від нього останнім часом зростала. За даними МОЗ, на початку червня по регіонах розвезли 414 700 доз комбінованої вакцини для профілактики кашлюка, дифтерії, гемофільної інфекції, поліомієліту та правця.

Проте, не доставлено 2,7 млн доз вакцини проти поліомієліту І та ІІІ типу. Для цього потрібна додаткова угода.

У кінці липня в усі області вже доставили вакцини проти сказу Рабіпур 91 390 доз.

На початку червня в Україну завезли 800 тис. доз вакцини для профілактики гепатиту В. Ще 450 000 доз мають доправити до кінця вересня, і більше півмільйона — до кінця листопада. 22 липня МОЗ видав довідку на ввезення в Україну 2,5 млн доз вакцини від туберкульозу.

Проте станом на 4 серпня, як йдеться у документі, до України не завезли жодної.

Ще статті по темі

Back to top button