НовиниПолітика

Журналістів не пустили на нараду в мерію

Сьогодні, 4 квітня, у Чернігівській міській раді відбулася нарада щодо стихійної торгівлі на ринку «Привокзальний» та запобігання здійсненню несанкціонованої торгівлі на території міста.

Анонси заходу не віщували, що нарада буде закритою чи журналістам потрібно акредитуватися.

Але, коли вона розпочалася, то перший заступник міського голови Михайло Шостак попросив журналістку Високого Валу показати дозвіл бути присутнім на цій нараді.

За його словами, нарада не закрита, але дозвіл на присутність повинен дати заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ломако.

Натомість сам Олександра Ломаки заявив, що не треба нічого просити. Усе, що у плані заходів, має бути відкритим для вільного доступу ЗМІ.

Як відомо, Закон України «Про доступ до публічної інформації» визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом, та інформації, що становить суспільний інтерес.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. а в мерии как всегда царит последовательность… один тыкает на другого… если они и дальше будут так вести дела, Атрошенко не выполнит и половины своих обещаний народу! если конечно он собирался делать.

  2. небось есть чего бояться Атршенко и его нардепам, раз не пускают журналистов. опять там по кабинетам договариваются, как лучше людей раздеть, чтобы до следующей сессии дотянули, а там — по-новой..

  3. Не пустили ибо не хотели палиться , АТрош точно там оргию уцстраивают, ходят в простынях с виноградом , и проститутки бегают вокруг , ибо только так можно обьяснить бездействие золотого батона

Back to top button