Новини

Звільнення голови ДФС Насірова сьогодні розглянуть на комітеті ВР

Сьогодні, 18 травня, Кабмін може отримати рекомендацію від Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики щодо звільнення голови ДФС Романа Насірова, його першого заступника Сергія Білана і начальника Київської обласної митниці Сергія Рудченка.

Про це заявила член комітету Ради з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова.

За її словами, на сьогоднішньому засіданні комітету одним з питань порядку денного буде питання про звіт голови ДФС з питань організації податкової міліції та митниці, який відбувся 21 квітня. На цьому засіданні мають бути присутніми і Насіров, і Білан.

«Тому сьогодні депутати повинні проголосувати за висловлення недовіри голові ДФС та рекомендувати Кабміну звільнити пана Насірова, пана Білана та пана Рудченка, який є начальником Київської обласної митниці, за неналежну організацію роботи податкової міліції, взагалі податкової служби та митниці», — заявила вона.

«У разі позитивного рішення, це рішення матиме рекомендаційний характер, там в рішенні комітету, проект якого вже є на сьогоднішній день, викладені факти зловживань, факти неналежного виконання обов’язків, факти вкиду в систему електронного адміністрування ПДВ сум податку на додану вартість по імпортних операціях, які насправді фіктивними суб’єктами господарювання не здійснювалися, та інші факти, які свідчать про те, що показники, про які дуже широко звітує керівництво ДФС, вони не відповідають дійсності», — додала Острікова.

Джерело: depo.ua

Ще статті по темі

Back to top button