Суспільство

Тотальне скорочення: поштарі «на колесах» витіснять традиційну пошту

Сьогодні в Чернігові пройшов круглий стіл, на якому обговорювали реформування відділень на Чернігівщині. Простіше кажучи, їх тотальне скорочення в сільській місцевості. Так, на сьогодні їх понад 500.

Планують залишити близько 90. На заміну стаціонарним поштовим відділенням прийдуть пересувні, тобто в автомобілях. Одна бригада, яка, швидше за все, складатиметься з водія, оператора і листоноші, обслуговуватиме близько 10 сіл.

Скоріш за все, ця реформа потягне за собою значні скорочення працівників у сільській місцевості, зокрема листонош.

Головна причина реформи – економія коштів. Хоча й вона під питанням і потребує додаткового вивчення, адже купівля обладнання для пересувних відділень, зокрема автомобілів, їх ремонт, високі заробітні плати для ноу-хау-проекту (порівняно із зарплатами операторам і листоношам на місцях), витрати на пальне, особливо в зимовий період. Усе це і не тільки потягне чималі витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нова пошта» визнала, що обважувала клієнтів у Чернігові

До того ж нинішні відділення, які різко стануть безгосподарними, з часом можуть перетворитись на купу вживаних будматеріалів.

Крім реформи, яка фактично забере в деградуючих сіл чергове благо цивілізації, на круглому столі обговорили заробітну плату директорки чернігівської дирекції «Укрпошти», колишньої працівниці банківської сфери Олени Дорошенко. Деякі учасники заходу запевняли, що її заробітна плата починається від 100 тисяч гривень. Інші – що втричі менше.

27973740_440514616382974_1184064535808442368_n

Мабуть, така плата має бути достойною винагородою за вищеназвану реформу. Її планують провести протягом літа – з 1 червня по 1 вересня.

Ще статті по темі

Back to top button