Суспільство

На Чернігівщині масово звільняють працівників РДА

У Менській районній державній адміністрації заплановано зменшити кількість працівників із 94 до 70.

Як пояснила керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Неруш, скорочення торкнеться не лише безпосередньо апарату, а й управлінь та відділів. Самих відділів та секторів також поменшає. Зокрема, об’єднають відділи економіки і агропромислового розвитку, а сектор містобудування, архітектури, ЖКГ – з відділом з питань цивільного захисту.

Про можливе звільнення працівників уже попереджено відповідно до законодавства.

Зміна структури райдержадміністрації здійснюється на виконання розпорядження голови облдержадміністрації Валерія Куліча, відповідно до якого в усіх РДА Чернігівщини кількість працівників зменшується.

Найбільше чиновників (по 80) залишається у Бахмацькій, Ніжинській, Новгород-Сіверській, Прилуцькій, Ріпкинській та Чернігівській РДА.

Найменше (по 55) – у Куликівській, Носівській, Срібнянській та Сновській райдержадміністраціях.

Скорочення працівників райдержадміністрацій пояснюють тим, що Чернігівщина є одним із лідерів децентралізації. А створені в ОТГ виконавчі апарати перебирають на себе повноваження щодо освіти, культури, гуманітарної сфери, соціально-економічного розвитку. Тож у районах виникають паралельні структури, і скорочення – це частина реформи децентралізації влади.

Джерело: Наше слово

Ще статті по темі

Back to top button