Кримінал

Подробиці затримання на хабарі керівника Коропської РДА

Учора ми повідомляли, що правоохоронці затримали під час одержання хабара в.о.голови Коропської РДА Віктора Кузуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині голову РДА затримали на хабарі

Слідчі ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області та військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону в ході обшуку в службовому кабінеті посадовця вилучили 5 000 доларів США, одержаних чиновником як неправомірну вигоду.

29793601_756774651197074_2141513102292680704_nПоліцейські встановили, що неправомірну вигоду хабарник — виконувач обов’язків голови районної державної адміністрації — вимагав та отримав за низку незаконних «послуг», пов’язаних із технічними питаннями виділення земельних ділянок. Загальна сума неправомірної вигоди становила 5 тисяч американських доларів. Чиновника було затримано при одержанні ним основної частини хабаря — $4000. Першу частину неправомірної вигоди, тисячу доларів, посадовець одержав ще місяць тому.

За ці гроші хабарник обіцяв місцевому підприємцю сприяти в отриманні дозволу на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок, затвердження проекту їх землеустрою та укладання договорів оренди на ці ділянки від імені районної державної адміністрації. Вказана земля належить до категорії нерозподілених (невитребуваних) ділянок, тобто таких, що належали або померлим громадянам, які не мають спадкоємців, або безвісти зниклим особам.30222075_756774644530408_4751906594583740416_n

За фактом злочину поліція та військова прокуратура спільно провели низку невідкладних слідчих дій, зокрема водночас із обшуком у службовому кабінеті посадовця відбувся й обшук за місцем його мешкання.

Наразі затриманому чиновнику готується повідомлення про підозру за частиною 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка визначає відповідальність за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Проводиться досудове розслідування.

Джерело: Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

за матеріалами управління захисту економіки

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Поясніть хто знає до чого тут військова прокуратура, якшо людина займає цивільну посаду???

  2. Он же атошник, а значит военный. Следовательно от сюда и военная прокуратура.

Back to top button