Суспільство

Чернігів відзначає 73-ю річницю визволення від фашистських загарбників (Фото)

У Чернігові сьогодні, 9 травня, відбулося покладання квітів до Вічного Вогню на могилі Невідомого Солдата на Меморіалі Слави з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У церемонії разом з сотнями чернігівців взяли участь ветерани, представники органів місцевого самоврядування, інших установ та організацій.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні вчергове переосмислюються події давно минулих років, віддається данина пам’яті всім, хто загинув у страшній війні, яка забрала понад 56 мільйонів людських життів по всьому світу, у тому числі 10 мільйонів — в Україні.

За даними історичних досліджень, Чернігів входив до числа міст, які найбільш постраждали внаслідок війни, і був четвертим за масштабами руйнування.

Учасники урочистого заходу під Дзвони Пам’яті Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які полягли в боях у Другій світовій війні.

Після церемонії покладання квітів академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконав Державний Гімн України. А потім пролунали залпи військового салюту.

Ще статті по темі

Back to top button