Суспільство

Нові правила отримання субсидій потребують вдосконалення

*Актуально

Скасувати нові соціальні норми споживання комунпослуг та умови отримання субсидій закликає уряд партія «Наш край».

За словами керівника фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольги Чередник, нові правила для отримання субсидій перетворять 1,5 млн отримувачів на нових боржників ЖКГ.

«Без громадського обговорення та економічного обґрунтування уряд вирішив на 20% скоротити кількість отримувачів субсидій. Тепер через нові правила 1,5 млн українців, які раніше отримували субсидії, стануть новими боржниками ЖКГ. Доходи громадян скорочуються, а чиновники ухвалюють рішення підвищити витрати людей і суттєво скорочують всі соціальні нормативи споживання комунпослуг. Треба негайно переглянути оновлені правила для отримання субсидій», – зазначила вона.

На думку Ольги Чередник, будь-яким змінам соціальних норм повинні передувати тривалі програми з енергоефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» розробив програму боротьби з онкозахворюваннями

«Перш ніж змінювати соціальні норми, спершу слід зменшити катастрофічну заборгованість за житлово-комунальні послуги. Для цього необхідно суттєво розширити державні програми з енергоефективності, зокрема «теплі кредити», встановити справедливі тарифи та надавати якісні послуги», – переконана керівник фракції «Наш край» в облраді.

Вона закликала владу негайно скасувати нові вимоги для отримання субсидій і не продовжувати заганяти українців у борги. «Різке скорочення отримувачів субсидій різко погіршить матеріальне становище українців і призведе до зростання загальної заборгованості за житлово-комунальні послуги. А це загрожуватиме колапсом усієї системи ЖКГ в країні», – зробила висновок Ольга Чередник.

Як відомо, Постановою №329 Кабміну від 27 квітня 2018 р. з 1 травня вводяться нові правила для отримання субсидій і скорочуються соціальні норми споживання комунальних послуг

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button