Суспільство

Автомобільні «схеми» міської влади

Новенька «TOYOTA COROLLA 1.598L CVT S/D» 2018 року виробництва виявилась не потрібною управлінню капітального будівництва Чернігівської міської ради. На найближчому виконкомі нещодавно куплене авто, вартістю 550 тисяч гривень, віддадуть для потреб виконкому.

Керівник управління В’ячеслав Почеп на запитання, із чим пов’язана така благодійність, відповів запитанням «А який стосунок маєте ви до цього?».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знову збираються на виконком

Особисто журналісти стосунку не мають, вони просто транслюють те, що відбувається в органах влади, для широкого загалу. Щоб люди, які утримують весь апарат чиновників і за кошти яких купують десятки таких «Тойот» чи інших авто, могли знати, як працюють їхні наймані працівники.

У цьому випадку найманий працівник В’ячеслав Почеп вирішив не ускладнювати собі життя поясненнями для громади.

Тому про причини таких автомобільних трансферів можна тільки здогадуватись. Наприклад, чиновницький апарат не захотів проводити рішення про купівлю авто через виконком чи сесію міської ради, адже депутати могли й не погодити його. Тому дороговартісну покупку здійснило управління капітального будівництва, яке нібито має власні прибутки. До речі, ці прибутки витрачає абсолютно не по-господарськи, не на розвиток міста, а на купівлю елітних машин і їх роздавання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині прокуратура покарала посадовця за автомобіль «Toyota»

До речі, це буде не єдина «COROLLA», яку передаватимуть. Виконкомівці візьмуть новеньку, за 550 тисяч, а віддадуть на управління житлово-комунального господарства авто тієї ж марки, але 2009 року зі смішною вартістю – 87 тисяч гривень. Підозри в заниженні вартості розвіяв керівник Фонду комунального майна Олексій Епінін: «Автомобіль не оцінювали. Це вартість, за яку його купували в 2008-му чи 2009-му році. Зараз відбувається його передача всередині структурних підрозділів, тому вказали цю суму. Якщо раптом його продаватимуть, то, звісно ж, буде оцінка, згідно з ринковою вартістю, і сума вже буде зовсім інша».

До речі, досить дивний вигляд такі обновки мають на тлі заяв міського голови про економію пального та нещодавніх урізань бюджету на бензин для службових авто.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. В следующий раз когда будут выборы и кандидаты будут вам рассказывать сказки,спросите у них «А який стосунок маєте ви до цього?»

Back to top button