Спорт

Артем Прима виграв медаль літнього чемпіонату світу з біатлону

Чернігівець фінішував третім у гонці переслідування.

У чеському Нове-Место пройшла чоловіча гонка переслідування в рамках літнього чемпіонату світу з біатлону. Після спринту два чеські лідери Міхал Крчмар і Ондржей Моравець як стартували в одній зв’язці, так і аж до третього вогневого рубежу рухалися разом, лише нарощуючи перевагу над іншими суперниками. Групу претендентів на «бронзу» очолював Віталій Кільчицький, пише segodnya.

Перша кульмінація відбулася на третьому вогневому рубежі, коли фактично визначився переможець персьюта. Тоді як Моравець методично закривав одну мішень за одною, Крчмар припустився двох помилок і відпустив партнера по команді завойовувати першу на цьому чемпіонаті золоту нагороду – після двох срібних у міксті та спринті. І навіть одне коло штрафу в заключній стійці не завадило Ондржею фінішувати перед рідними трибунами з прапором Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Прима став найкращим на контрольному тренуванні збірної України

А от боротьба за ще два комплекти медалей вдалася захопливою і стала справжньою перевіркою на міцність нервів. Перед останньою стрільбою одразу четверо спортсменів підійшли на вогневий рубіж щільною групою: Віталій Кільчицький, який провів усю гонку серед лідерів; Міхал Крчмар, який намагався не засмутити рідні трибуни; а також двоє молодих біатлоністів, які прорвалися з другого десятка, – австрієць Патрік Якоб і росіянин Нікіта Поршнєв.

На момент стрільби цієї групи трибуни вже провели на останнє коло майбутнього переможця гонки і завмерли в напруженні… щоб через кілька секунд вибухнути оваціями: Міхал Крчмар виявився єдиним із претендентів на «срібло», хто впорався зі стрільбою на сто відсотків!

А далі – Якоб іде на коло штрафу, а Поршнєв і Кільчицький – на два. Проте австрієць встигає вискочити на дистанцію третім, на п’ять секунд випереджаючи українця. Але не Кільчицького, а Артема Приму! Досвід і клас нашого спортсмена, який перебував лише в середині підготовчого циклу до зимового сезону, значно вищі, ніж у 22-річного австрійця, і вже до середини кола від переваги Якоба не залишилося й сліду. А ще через кілька сотень метрів Прима зробив вирішальний ривок, після якого і сам австрієць зрозумів та змирився з тим, що остання бронза чемпіонату їде до України.

Джерело: Днепр. Час

Ще статті по темі

Back to top button