Суспільство

У Прилуках почали встановлювати скульптури

Цього тижня в Прилуках почали встановлювати скульптури, над якими цілий місяць працювали майстри з усієї України. Десять унікальних робіт прикрасять центр міста.

Над створенням цих витворів архітектурного мистецтва працював цілий колектив відомих українських скульпторів. Вони розпочали свою роботу в середині вересня в рамках Всеукраїнського скульптурного пленеру, який проходив у Прилуках.

Архітектори працювали впродовж місяця на площі біля Прилуцького міського будинку культури. Спостерігати за процесом народження унікальних архітектурних пам’яток в авторському виконанні могли всі охочі. Ескізи майбутніх скульптур майстри зробили, попередньо ознайомившись з Прилуками та їх історією. Матеріалом послужив камінь-пісковик, спеціально привезений з Ямполя (Вінницька область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імениті митці створили у Прилуках 10 скульптур

«В скульптурах відображена історія міста Прилуки, зокрема його приналежність до трипільської і черняхівської культури. Окрім того, є скульптурні композиції, присвячені козацькій тематиці, а також духовній та релігійній, – говорить  заступниця Прилуцького міського голови Тетяна Фесенко. – Це родина, це охоронці нашого міста, це янголи, це відповідно пізнання себе як людини, частини всесвіту».skulpturi2410[1]

Джерело: Земля і воля

Ще статті по темі

Back to top button