Надзвичайні події

Під Черніговом піротехніки знищили 100-кілограмову фугасну авіаційну бомбу

9 травня фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України у Чернігівській області знищено 31 вибухонебезпечний предмет, з яких 1 ФАБ-100, 26 авіаційних бомб АО-2,5 та 4 підривники часів Другої світової війни.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Напередодні в лісовому масиві біля с. Дібрівне Городнянського району місцеві мешканці натрапили на один небезпечний предмет, про що відразу повідомили рятувальників. До їх прибуття місце знахідки охороняли співробітники Національної поліції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рятувальники ліквідували витік аміаку із залізничної цистерни

Піротехніки ДСНС, які прибули на місце пригоди, вилучили із землі небезпечну знахідку та встановили, що це 100-кілограмова фугасна авіаційна бомба ФАБ-100. Крім того, під час обстеження прилеглої території сапери виявили ще арсенал боєприпасів, а саме 26 авіаційних бомб АО-2,5 та 4 підривники часів Другої світової війни. Боєприпаси у кількості 31 одиниця спецавтомобілем були вивезені у безпечне місце та о 13:00 знищені у встановленому порядку.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре наголошують, що незважаючи на сімдесятирічне перебування в землі боєприпаси часів минулих війн є дуже небезпечними. Ні в якому разі не намагайтесь їх самостійно витягти з ґрунту, завдавати по ним ударів та кидати у вогонь. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити рятувальників за номером телефону «101» або правоохоронців за номером телефону «102».

Ще статті по темі

Back to top button