Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень вилучив 104 кг незаконно добутої риби

У період із 22 по 27 червня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 40 порушень правил рибальства. Так, було складено 16 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 15 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім того, оформлено дев’ять актів вилучення безхазяйного майна на 58 од. сіток та 60 кг риби.

Усього в порушників вилучено 104 кг водних біоресурсів та 84 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 080 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 27 764 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 20 порушень правил рибальства

Для прикладу, під час проведення рибоохоронного рейду 22 червня на р. Десна, поблизу с. Миколаївка Менського району державні інспектори натрапили на розставлені заборонені знаряддя лову. З водойми вилучено 5 од. сіток у які потрапило 10 кг риби. Встановити власників заборонених знарядь лову не вдалося.

Так само 25 червня з р. Дніпро, поблизу с. Мньов Чернігівського району вилучено 5 од. безхазяйних сіток із 11 кг риби.

Сітки та рибу вилучено, складені акти виявлення та вилучення майна, власники якого не встановлені.

24 червня р. Десна, поблизу м. Остер Козелецького району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито місцевого жителя із забороненими знаряддями лову. Чоловік за допомогою сітки виловив рибу в кількості: судак – 2 шт., синець – 1 шт. та окунь – 1 шт. Збитки за цим фактом становили 1 122 грн.

Складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлений до Козелецького районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button