Надзвичайні події

Понад півсотні вогнеборців залучені до ліквідації пожеж на торфовищах Чернігівщини (Фото)

Станом на 12:00 27 серпня 56 вогнеборців пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області здійснюють заходи з ліквідації пожеж на 5 торфовищах області.

У Семенівському районі триває ліквідація загорянь покладів торфу на загальній площі 12,7 га поблизу сіл Заріччя та Калинівка, що виникли 19 та 22 серпня, відповідно. На гасіння залучені 40 чоловік особового складу та 9 одиниць спеціальної техніки пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС Семенівського, Новгород-Сіверського та Корюківського районів. Станом на 12:00 ліквідовано загоряння на площі понад 7,8 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на заправці: постраждало тільки авто

26 серпня у Талалаївському районі біля с. Красний Колядин виникло загоряння торфу на загальній площі 0,5 га. На гасіння залучено від ДСНС – 4 чоловіки особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки, від органів влади – 4 працівники та 1 трактор. Упродовж минулої доби ліквідовано горіння на площі 0,2 га.

27 серпня виникли загоряння на торфовищах біля с. Оленівка Борзнянського району на площі 1,1 га та біля с. Малейки Чернігівського району на площі 1,5 га. На ліквідацію загорянь від підрозділів ДСНС залучено 12 чоловік особового складу та 5 одиниць спеціальної техніки, від органів влади на місцях – 9 працівників, 3 автоцистерни та 1 трактор.

Гасіння пожеж триває. Причиною їх виникнення стала необережність громадян у поводженні з вогнем.

У зв’язку з цим рятувальники вкотре звертаються до населення з наполегливим проханням бути вкрай обережними в поводженні з вогнем на відкритих територіях та поблизу торфовищ.

Управління ДСНС України в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button