Суспільство

Казкова школа: в Чернігові планується новий курс для маленьких письменників

Це школа, яка вчить дітей писати казки. Саме такий унікальний навчальний заклад діяв і діятиме в подальшому в Чернігові.

Працював він з лютого по травень нинішнього року. Нове відкриття «Творчої майстерні казок-2» очікують і наступного лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові невдовзі розпочне роботу творча майстерня казок

Під час «неказкових» канікул часу не гаяли – випустили книгу з казками. Розповідає Катерина Литвин, заступник начальника управління культури та туризму чернігівської міської ради й творчий натхненник школи.

«Заняття в школі ми проводили в інтерактивній формі. Основною задачею для наших дітей було наприкінці написати казку. А саме – про Чернігів, про події які відбувалися в нашому місті. Ми вже опублікували книжечку на 98 сторінок , що складається із семи казок, написаних дітьми минулої творчої майстерні. Ми їх подарували дітям-авторам і викладачам. Плануємо надрукувати ще, аби книжечки були в кожній школі й садочку», – розповідає Катерина Литвин.

Вік дітей першої творчої майстерні казок був від 6 до 14 років. Усього навчалися 15 учнів. Стільки само планують набрати й наступного року. Якщо більше, переконані викладачі, буде складнувато для навчання.

Викладачів у школі було три: Маргарита Бардонос, Ганна Андрєєва і, звісно, Катерина Литвин. Маргарита Бардонос – дитяча письменниця, саме вона навчала, як потрібно писати, про що, а також стилю мовлення тощо.

Щодо тематики казок, то вона різна –від фентезі до коміксів.

«Найбільша казка Роми Зими. Вона на 20 сторінок. Це таке собі дитяче фентезі. Найменші писали, наприклад, комікси. Плануємо робити ще одну школу і розширювати палітру казок про наше місто. На такі навчання є попит. Діти мають бажання. Особливо ті, що були в першій школі. До речі, нині вони проводять екскурсії «Рівний рівному», тобто своїм одноліткам.

У подальшому хочемо, щоб випускники першої школи взялися за театр. Тобто почали писати п’єси», – говорить Катерина Литвин.

Заняття відбувалися в туристично-інформаційному центрі щонеділі з 12:00 до 14:30.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button