Суспільство

Чернігівські військові випробовували зенітні керовані ракети (Фото)

Чернігівські фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки на Державному випробувальному полігоні «Ягорлик», що на Херсонщині, провели випробування зенітних керованих ракет 9М83 і 9В55К(Р), що використовуються в  зенітних ракетних комплексах С-300-В1 та С-300 ПС.

Мета випробувань – оцінка основних технічних характеристик ракет, відповідність їх технічним вимогам, що висуваються під час їх експлуатації та зберігання. Основне призначення таких керованих ракет – ураження літаків в умовах інтенсивної радіопротидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині військові медики змагаються за перемогу

У ході досліджень військові використовували ракети із закінченими термінами служби, з подальшим продовженням ресурсу їх застосування, які за результатами випробувань в подальшому надійдуть до військових частин.

Заміри всіх випробувань проводилися за допомогою унікальної багатофункціональної радарної системи MFTR 2100/40, що призначена для точних вимірювань траєкторій стрільби боєприпасів усіх видів, зокрема точність фахівцями визначалась до міліметрів, тисячних частин градуса, тощо. Разом із цим військові оцінювали готовність безпілотних літальних апаратів, що використовувались як мішені.

Кульмінацією випробувань стала бойова стрільба, під час якої перевірялось функціонування зенітних керованих ракет і зенітних ракетних комплексів, оцінювалась їх готовність до виконання завдань за призначенням.

Наразі триває опрацювання всіх отриманих даних і підготовка технічної документації. В подальшому будуть розроблені рекомендації щодо можливості застосування зенітних керованих ракет 9М83 та 9В55К(Р) у війську.

Водночас чернігівські спеціалісти випробовували зенітний ракетний комплекс С-125-2Д1, який був розроблений підприємством «Аеротехніка – МЛТ». Він призначений для боротьби із сучасними засобами повітряного нападу в умовах складної завадової обстановки.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів)

Інформагентства МО України «АрміяInform»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button