Суспільство

На Чернігівщині знищили понад 2 кілометри сіток

Управлінням Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області вкотре знищено заборонені знаряддя лову, що були вилучені під час викриття порушень Правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 66-річний рибалка провалився під тонку кригу водойми та потонув

9 грудня 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем механічним шляхом знищено 98 одиниць заборонених знарядь лову, загальною довжиною 2 187 метрів, у тому числі: 77 од. сіток зяберних (одностінних), 19 од. сіток поріжних, одна сітка «рамка» та один ятір.

«Кожного місяця проводяться заходи з утилізації заборонених знарядь лову, відносно яких судом прийнято рішення щодо конфіскації та знищення, а також вилучених, згідно з актами безхазяйного майна», – прокоментував начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Чернігівський рибоохоронний патруль попереджає, що за використання заборонених знарядь лову передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 249 ККУ.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button