Коронавірус

У Сухополов’янській ОТГ депутати вимагають від голови конкретних кроків у протидії поширенню COVID-19

*Актуально

Депутати від політичної партії «Наш край» у Сухополов’янській ОТГ звернулися до сільського голови з вимогою вжити конкретних дій у протидії поширенню коронавірусу. Як повідомив депутат від «Нашого краю» Сергій Цибенко, про це йдеться в публічному зверненні депутатів до сільського голови Дениса Росовського.

Згідно з документом, із 16 березня 2020 року Україна живе в стані карантину через поширення коронавірусу та щонайменше ще місяць житиме в ньому.Уряд запровадив в Україні режим надзвичайної ситуації, що передбачає низку заходів, які мають бути проведені виконавчими органами місцевого самоврядування.Українські громади – міста, селища, села, ОТГ – активно долучилися до протидії поширенню коронавірусу. Органи місцевого самоврядування, окрім запровадження карантинних заходів, виділяють кошти на закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання, а також здійснюють контроль мешканців, які повернулися з-за кордону.

«У цій надзвичайній ситуації ми, депутати фракції партії «Наш край», звертаємося до сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського з вимогою нарешті розпочати здійснювати рішучі кроки щодо запобігання поширенню коронавірусу на території довіреної йому ОТГ, де мешкають 16 479 громадян.На сьогодні мешканці нашої громади живуть в інформаційному вакуумі», – зазначається в тексті звернення.

Депутати порушують низку питань і хочуть отримати на них відповіді: Чи здійснюється контроль устаростинських округах за жителями громади, які перебували за кордоном та повернулися додому? Скільки їх? Який стан їхнього здоров’я? Чи перебувають вони на самоізоляції? Чи забезпечені сільські ФАПи найнеобхіднішими медикаментами та засобів індивідуального захисту? Куди звертатися людям за перших симптомів захворювання і як діяти? Чи здійснюється достатньою мірою постачання продуктів харчування в населені пункти громади?

«Жодних пропозицій із боку очільника ОТГ до депутатського корпусу щодо плану запобіганняпоширенню коронавірусу в нашій громаді не надходило. Наразі лише окремі депутатські групи в міру своїх можливостей допомагають людям запобігти пандемії, фактично виконуючи функції керівництва ОТГ.Денисе Михайловичу, ізоляція – це не самоусунення. Почніть нарешті працювати. Ми готові підставити Вам плече допомоги. Адже наша спільна мета – зробити нашу громаду безпечною у цей важкий час», – наголошують депутати від «Нашого краю» у Сухополов’янській ОТГ.

За даними Центру громадського здоров’я станом на ранок 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, серед них 11 – летальних. Уже є двоє інфікованих і на Чернігівщині. Тільки за останню добу зафіксовано 62 нові випадки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button