Кримінал

Недобросовісні підприємці хотіли «нагріти руки» на медтоварах, призначених для протидії COVID-19

За позовами прокуратури Господарський суд Чернігівської області закрив провадження у двох справах. Підстава цьому – добровільне повернення відповідачами безпідставно отриманих коштів на суму понад 166 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура виявила порушення у закупівлі камер відеоспостереження

Пред’явленню прокуратурою позовів передувало опрацювання інформації з відкритих джерел, зокрема, даних вебпорталу «Prozorro» та єдиного вебпорталу використання публічних коштів. Прокуратурою області виявлено факти порушень під час закупівлі товарів медичного призначення, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зокрема встановлено, що до ціни товарів входить і податок на додану вартість, від оподаткування яким операції з постачання зазначеної в договорах номенклатури товарів звільнено на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19)» та відповідних положень Податкового кодексу України.

Таким чином ціна в договорах була безпідставно завищена, відповідно, порушено інтереси держави в частині забезпечення ефективного й економного використання бюджетних коштів.

Із метою їх захисту прокуратурою області подано до суду низку позовів про стягнення з комерційних підприємств-постачальників товарів безпідставно набутих коштів.

Робота органів прокуратури області, спрямована на повернення незаконно витрачених державних коштів, триває.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button