Надзвичайні події

Необережність громадян у поводженні з вогнем призводить до виникнення пожеж із жахливими наслідками (Фото)

Упродовж минулої доби вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 12 пожеж, з яких 2 виникло в житловому секторі, 10 в природних екологічних системах. Загальна площа пройдена вогнем складає понад 17 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі Музикалки масштабна пожежа (Фото)

О 14:07 у с. Орликівка Семенівського району через необережне поводження з вогнем невстановленої особи загорілася суха рослинність на площі 2,5 га. Поривами вітру вогонь перекинувся та знищив 7 будівель різного призначення в 5 домогосподарствах, із них 2 житлові будинки, 3 неексплуатуємі житлові будинки та 2 господарчі будівлі. До гасіння пожежі залучалися два відділення 11-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Семенівка, 2 пожежні автоцистерни і трактори з плугами від лісокористувачів.

О 15:30 у с. Вороб’ївка Новгород-Сіверського району загорівся житловий будинок і вогонь охопив сусідні неексплуатуємий житловий будинок та господарчу споруду. На місці пригоди працювало два відділення 7-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Новгород-Сіверський, а також місцева пожежна команда с. Буда-Вороб’ївська. Вогнем знищено неексплуатуємий будинок, господарську споруду та покрівлю житлового будинку, пошкоджено майно. Причина пожежі встановлюються.

О 14:08 у с. Диханівка Городнянського району через необережність у поводженні з вогнем невідомої особи сталася пожежа сухої трави на площі 2 га. Вогонь перекинувся на неексплуатуємий житловий будинок, внаслідок чого знищено покрівлю споруди.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині через необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок випалювання сміття й залишків сухої рослинності зареєстровано понад 1200 пожеж в екосистемах, а загальна площа пройдена вогнем склала майже 3700 га. Крім того, з вищезазначеної причини 69 пожеж виникло у житловому секторі громадян, нажаль, 3 особи загинуло.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button