Суспільство (відео)

Зростання ковідної загрози та «антиросійська» мобілізація: ранкова нарада в мерії (Відео)

Ранкова нарада в мерії розпочалась із нехорошої статистики щодо ковіду. Пандемія не зупиняється, більше того, багато показників перевищують усі попередні піки статистики захворюваності.

«Як бачимо в цьому графіку, по місту Чернігову відзначається зростання захворюваності. І трішки йде зниження загальної госпіталізації за тиждень. Спостерігається збільшення кількості тяжкохворих і як результат – збільшення летальності»,- Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров’я ЧМР.

Міський голова зазначив, що однією з основних причин такої ситуації є дії самих чернігівців.

«Скрізь по всіх кущах шашлики. Жодної дистанції не дотримуються. На всіх алеях – масові гуляння. Тих чернігівців, у яких завтра може виникнути необхідність користуватися кисневою підтримкою»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Боротись із порушниками Атрошенко закликав свідомих громадян і поліцію. Плюс медіаатака на несвідомих містян.

«Дати смертність. Дати, скільки людей… попередній пік і зараз. Декілька цифр дати, нехай люди читають»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові мер сказав про можливе вторгнення російських військ в Україну

Після ковідних жахів перейшли до аналізу дій недружелюбного північного сусіда.

«Ми бачили концентрацію величезної кількості бронетанкової техніки військ Російської Федерації уздовж кордонів з Україною»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Через небезпеку з півночі заслухали головного військового комісара, який відзвітував про те, що до оборони батьківщини на Чернігівщині активно готуються.

«Саме на територіальні центри покладено завдання щодо підготовки та ведення територіальної оборони у взаємодії з органами місцевого самоврядування. Ми цю роботу проводимо постійно. Всебічно вивчаємо військовозобов’язаних, їхні моральні та ділові якості, військовий досвід, стан здоров’я, сімейний стан… Основне, щоб він був справжнім патріотом свого краю та свого міста»,- Олег Гончарук, чернігівський обласний військовий комісар.

Окремо на нараді обговорили небезпеку від спалювання листя та знову ж проаналізували перебіг прибирання різних локацій у місті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button