Кримінал

На Чернігівщині двоє п’яних молодиків напали на сусідку (Фото)

Учора співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції за «гарячими слідами» затримали двох молодиків, які вночі напали на пенсіонерку з Семенівської громади.

Поліцейські встановили, що близько 3-ї години ночі підозрювані розбили шибку і проникли до будинку своєї 73-річної сусідки. Обидва чоловіки (віком 22 та 30 років) були у стані алкогольного сп’яніння.

– Підозрювані схопили жінку і почали жорстоко її бити, вимагаючи віддати гроші. Потерпіла віддала зловмисникам всі свої заощадження – близько 2000 гривень. Однак нападникам сума видалася надто малою. Тож один з них взяв ножа і став погрожувати пенсіонерці вбивством. Під приводом того, що зараз знайде ще грошей, налякана жінка втекла від нападників і побігла до сусідки. Разом вони зателефонували до поліції, – пояснив начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції Андрій Водолазкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках поліцейські затримали двох викрадачів велосипедів

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського райвідділу та співробітники сектору поліцейської діяльності №1 (м. Семенівка).

– В той час якраз почався ворожий обстріл прикордонної території району. В тому числі, «прилітало» і до того села, де стався розбій. Практично під вогнем противника поліцейські швидко розшукали підозрюваних. Обох затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Один із затриманих вже притягався до відповідальності за скоєння майнових злочинів і завдання тілесних ушкоджень.

Другий добре знав потерпілу жінку, адже жив з нею на одній вулиці. Тепер обом затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі, – сказав Андрій Водолазкін.

Нині слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури готують затриманим повідомлення про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button