Суспільство

У Чернігові розпочинають сезон сплаву на байдарках

Усім нам час від часу потрібне перезавантаження і хоча б короткий перепочинок у нинішній тривожний воєнний час. Адже людська психіка не може весь час бути в напруженні, інакше зриви й інші негативні наслідки – невідворотні.

Однією з форм відпочинку може стати сплав на байдарках. До речі, цьогоріч чернігівські байдарочники сезон не відкрили. Але сподіваються, що це відбудеться вже дуже скоро.

«Поки що є тільки два місця, де офіційно дозволено сплавлятися. Це на набережній Стрижня та на водоймі поблизу дач у Жавинці – без виходу в Десну. Тобто усього наразі два такі маршрути, де ми можемо проводити сплави. На річці Десні наразі обласна військова адміністрація це робити ще забороняє», – у коментарі для ЧЕline зазначив інструктор креативного хабу «Зачарована Десна» Сергій Усович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мурал з чернігівським Патроном з’явився ще в одному обласному центрі

Тобто на сьогодні маршрути для сплавляння не дуже довгі, тільки в межах міста. Але це краще, ніж нічого. До того ж, інструктори готові до роботи та зустрічі охочих сплавлятися.

«Можемо формувати групи та вивозити на одноденні тури. Якщо з’явиться попит, будемо це робити. Зокрема на річці Стрижень із 9-ї до 15-ї години можемо проводити такі сплави. Сплавлятися можна всім, навіть людям без спеціальної підготовки. Адже групу супроводжуватиме інструктор,  маємо рятувальні жилети. Тож, за бажання, можуть брати участь зовсім непідготовлені люди», – сказав Сергій Усович.

Сплавлятися можна за умови, якщо набереться група з п’яти осіб. До речі, це може бути сімейний відпочинок разом із дітьми навіть у суботу чи неділю. У програмі сплаву передбачена годинна зупинка на перекус на березі Ялівщини, тож можна брати з собою бутерброди, чай чи каву.

Максимальна кількість учасників сплаву – 30 осіб.

«Торік у нас була така група і тоді ми сплавлялися по річці Снов. Нині це заборонено. Але якщо дозволять, то цей маршрут, звісно, відновимо. Минулий сезон був дуже хороший», – повідомив інструктор.

По більш докладну інформацію можна звертатися до Сергія Усовича за телефоном 063 154 12 90.

 

Ще статті по темі

Back to top button