Суспільство (відео)

Мораторій на «частинку Львова»: міська рада захистила Чернігів від львівського сміття (Відео)

Топ-тема останнього тижня – львівське сміття, яке постукало й у чернігівські двері. Це питання попередньо обговорювали на виконкомі – присутні майже одноголосно дійшли висновку, що Львову треба допомогти з розміщенням відходів.

Проте на сесію цього питання на виносили. Та сміттєву проблему порушили самі депутати під час сесії.

«Усі міста західної України, зокрема й міста обласного підпорядкування львівської області відмовились від прийняття цього сміття. За непідтвердженою інформацією, був знайдений тиф у тих відходах, які привозили до Дніпропетровська. У нас немає можливості зробити санітарний епідеміологічний аналіз, біологічний, хімічний аналіз цього сміття», — депутат чернігівської міської ради, «Опозиційний блок» Олег Шеремет.

Чернігівці теж прийшли на сесію міськради та звернули увагу депутатів на власні сміттєві проблеми.

«Нам своє сміття дівати нікуди, загоряння постійно відбуваються – це ми бачимо зі своїх вікон. І так не знаємо, як із цією бідою боротися. Якщо ми ще додамо сюди львівське сміття, допоможемо їм, то хто допоможе завтра нам?», — представник громадськості.

Чотири фракції порушили питання про відмову Львову у його проханні прийняти сміття до чернігівського полігону. Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш Край» Олександр Соколов у свою чергу озвучив пропозицію від фракції – ввести мораторій на ввезення відходів узагалі з будь-яких інших територій, що виходять за межі міста.

«Думаю, зрозуміле наступне – не треба збурювати населення міста Чернігова стосовно того, що навіть якась думка, що можлива утилізація сміття з-зі меж міста Чернігова – це неправильно. Вона буде збуджувати, створювати напруження», — депутат чернігівської міської ради партія «Наш Край»Олександр Соколов.

Атрошенко запевнив, що без дозволу депутатів і громадськості жодна машина із львівським сміттям на територію міста не заїде. Та вкотре закцентував на тому, що прийняття невиважених рішень може значно погіршити його стосунки з мером Львова.

«Ми загостримо мої особистісні стосунки з Садовим. Не варто цього робити. Від цього місто не виграє», — міський голова Владислав Атрошенко.

Питання про заборону ввозу сміття до Чернігова таки внесли до порядку денного, але на особисте прохання Владислава Атрошенка розглянули його наприкінці сесії. Після нетривалих дискусій депутати все ж перейшли до голосування. Із 38 присутніх депутатів за заборону на ввезення сміття з інших територій України проголосували 22. Відтепер питання «чужих» відходів для Чернігова не стоїть. До чернігівського сміттєзвалища, як і раніше, потраплятиме лише міське сміття та відходи з Чернігівського району.

Ще статті по темі

Back to top button