Кримінал

Двох чернігівців притягнули до відповідальності за завідомо неправдиві виклики патрульних

Опівночі на лінію 102 зателефонував житель обласного центру та повідомив, що є загроза життю і здоров’ю його дружини та 5-річного сина. До заявника негайно направили один з патрульних екіпажів.

Поліцейські з’ясували, що дружина та син чоловіка насправді зараз перебувають у родичів. Телефоном жінка повідомила інспекторам, що з нею та дитиною все гаразд, жодної загрози для них немає. Причини виклику поліції її чоловіком вона не знає.

Інший чернігівець викликав поліцію нібито через те, що дружина не пускає його до квартири. Проте, коли патрульні прибули за вказаною заявником адресою, виявилося, що чоловік перебував удома. Охоронці порядку не знайшли підтвердження інформації, яку громадянин повідомив оператору 102.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чоловік напав на жінку та викрав телефон

За обома випадками патрульні склали адмінматеріали за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.

Закликаємо громадян бути відповідальними. Кожен неправдивий виклик оперативних служб небезпечний тим, що саме в цей час комусь дійсно потрібна допомога медиків, рятувальників чи поліцейських. До кожного виклику всі ми ставимося сумлінно, з урахуванням імовірних ризиків і небезпеки. Тому телефонувати за номерами гарячої лінії через жарти чи задля дріб’язкової помсти — безвідповідально. До всього — це ще й протизаконно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button