Війна

На Чернігівщині прощалися із чотирма Героями, що загинули на Донеччині

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели чотирьох земляків, які загинули за Незалежність Батьківщини.

Старший солдат Сипливець Вʼячеслав Володимирович

Народився 28 квітня 1985 року у Ніжині. Тут ріс та навчався у ЗОШ №6, а після її закінчення вступив до Київського вищого професійного училища залізничного транспорту. Після цього працював та проживав у Києві.

З початком повномасштабної війни В’ячеслав добровільно долучився до лав ТрО Ніжина, трохи згодом перевівся до ЗС України, потрапивши на службу до військової частини А4557.

На жаль, 29 січня 2023р під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Іванівське на Донеччині Сипливець В’ячеслав загинув…

Попрощалися з земляком у Ніжині, поховавши його на Фрунзівському кладовищі.

Солдат Балан Андрій Олексійович

Народився 16 листопада 1985 року в Чернігові. Багато часу Андрій проводив на Малій Батьківщині своєї матері — у Носівці, а після закінчення Чернігівської школи вступив на навчання в один із міських ВНЗ. Згодом захопився ІТ-технологіями та зацікавився виготовленням меблів.

У листопаді 2022 року чоловік долучився до лав Захисників Батьківщини, службу проходив у складі військової частини А0284 на посаді старшого навідника мінометного розрахунку.

На жаль, 3 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ступочки на Донеччині Балан Андрій загинув…

Попрощалися з воїном у Носівці, поховавши його на Спаському кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом минулого тижня під обстріл окупантів потрапили три райони Чернігівщини

Старший солдат Бендик Дмитро Олександрович

Народився 10 червня 1979 року в селі Дібрівне. З 1986 року по 1994 рік навчався в місцевій ЗОШ, а з 1994 року по 1996 рік — у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді.

У 1996 році вступив до Чернігівського педагогічного університету, де навчався за спеціальністю «вчитель хімії та біології», який закінчив у 1999 році. Після цього проходив військову службу у лавах ЗС України, у 2000 році підписав контракт і служив в одному з військових підрозділів Чернігівщини до 2003 року.

У 2020 році Дмитро знову підписав контракт та вирішив повернутися до військової справи. В умовах повномасштабної війни наш земляк захищав Україну у складі військової частини А2167 на посаді водія механізованої роти.

На жаль, 31 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вугледар на Донеччині Бендик Дмитро загинув…

Попрощалися з земляком у його рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились батьки, дружина, донька та син.

Солдат Дідович Віталій Олександрович

Народився 17 грудня 1976 року у селі Іваниця. З початком повномасштабного ворожого вторгнення чоловік долучився до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі військової частини А4017 на посаді стрільця-помічника гранатометника, мужньо обороняючи рідну землю та даючи гідну відсіч ворожим окупаційним військам.

На жаль, 26 січня 2022 року під час участі у боях за селище Спірне на Донеччині Дідович Віталій зник безвісти. Знайти та ідентифікувати тіло загиблого воїна вдалося на початку лютого.

Попрощалися з героєм-земляком у його рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button