Війна

Меморіал пам’яті: 48-річний Сергій Луданий

48-річний Сергій Луданий загинув 7 березня 2022 року в селі Іванівка Чернігівської області. Того дня російські війська намагалися штурмувати сусідню Количівку, однак отримали відсіч і втікали назад в Іванівку, яка на той час вже була окупована. Свою техніку окупанти поставили неподалік будинку Луданих.

Був обстріл. У погребі Сергія переховувалися 10 людей: дорослі та діти. Тим часом на газовій плиті в будинку грілася вода, яку розливали в пляшки і використовували, щоби зігріти дітей. Коли стрілянина вщухла, Сергій вирішив піти перекрити газовий вентиль із вулиці. Хвилювався, щоби не стався вибух газу. Тільки чоловік ступив за межі погребу, як почулася автоматна черга. Дружина Світлана намагалася вийти теж, але окупанти стріляли, як тільки вона відчиняла двері.

До останнього дружина вірила, що Сергій встиг сховатися в сарай. Але дива не сталося. Світлана із сестрою знайшли його тіло вранці.

За словами дружини, Сергій Луданий був у цивільному одязі, а коли окупанти стріляли у нього, на вулиці ще не було темно: тобто російські солдати свідомо вбили цивільного чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новгород-Сіверська громада зустрічатиме загиблого Героя

Сергія поховали 8 березня на городі. Після звільнення села на початку квітня – перепоховали на кладовищі.

Сергій Луданий був родом із міста Прилуки. Потім родина оселилася в Ягідному, ближче до обласного центру. Сергій навчався в Чернігові на будівельника, багато років працював лісничим у Краснянському лісництві, а згодом став їздити до Києва на будівництво.

Деякий час разом із дружиною та доньками Сергій жив у Чернігові. А в 2015 році побудував будинок в Іванівці і значну частину часу родина проводила там. Збудувати дім – це була мрія Сергія, яку він встиг реалізувати. Також він планував облаштувати на подвір’ї лазню, але не встиг.

У Сергія Луданого залишилися дружина, дві доньки та падчерка. Батько Сергія загинув внаслідок російського полону в підвалі села Ягідне 11 березня 2022 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button