Суспільство

На Чернігівщині вирощують рожеві та жовті кавуни

Смачні кавуни – на півночі країни. Рожеву та жовту соковиту ягоду вирощують у Киселівці на Чернігівщині. А ще лохину, солодку кукурудзу та інше.

Про це повідомляє голова ОВА В’ячеслав Чаус.

Фермерське господарство доволі молоде, працює з 2018 року. В обробітку господарства 400 га землі, зокрема 40 га поливних земель. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівців запрошують на безкоштовну зустріч із психологом

У перші ж дні повномасштабного вторгнення село опинилося в самому епіцентрі подій. На території господарства окупанти облаштували власні позиції, склади боєприпасів і шпиталь для поранених. Вони зруйнували цех із пакування кукурудзи та пошкодили багато інших об’єктів, замінували землі та пошкодили поливну систему. Особливо постраждала плантація лохини. Сільськогосподарську техніку власники господарства встигли сховати у місцевих жителів.

Після деокупації області працівники господарства не мали можливості одразу взятися до роботи та відновлення через тривалий процес розмінування. Крім того, через пошкодження поливної системи було порушено технологію вирощування рослин.

Але у поточному році 20 га землі засадили кавунами. Для врожаю наступного року ще 2,5 га засаджують розсадою полуниць. У господарстві є власна пасіка для запилення рослин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button