Війна

Захисника з Чернігівщини Володимира Прийомщикова нагородили нагрудним знаком «Золотий хрест»

Володимир Прийомщиков – із Великого Устя, служить із 8 квітня 2022 року. Із січня 2023 року – у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR.

Нещодавно Володимир отримав нагороду від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного – нагрудний знак «Золотий хрест».

Із першою своєю нагородою чоловік сфотографувався вдома, коли перебував у 7-денній відпустці, з якої два дні витратив на дорогу. Це його перша планова відпустка. Коли він проходив 30-денну реабілітацію після тяжкого поранення, то теж була можливість перебувати вдома.

Настрій чоловіка бойовий. «Ні кроку назад! Будемо йти до кінця, до Перемоги!» – каже Володимир, який зараз перебуває на позиціях Бахмутського напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина провела в останню путь полеглого воїна

Довідково

Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою.

OPFOR – військове формування ЗСУ при Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворові, яке на навчаннях виконує роль умовного супротивника або OPFOR (від англ. opposing force). Створений у 2016 році за ініціативою військових інструкторів із США, це єдиний в Україні підрозділ із такою спеціалізацією. З початком широкомасштабного вторгнення ворога брав участь у битві за Київ, а з серпня 2022 року вів бої на Донеччині та Харківщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Вісті Сосниччини

Ще статті по темі

Back to top button