Війна

Загиблому 20-річному герою з Чернігівщини просять присвоїти звання Героя України посмертно

Страшна війна, яка триває в Україні, продовжує сіяти смерть, руйнування та горе. Зокрема вона забрала молоде життя вже навічно 20-річного захисника Богдана Володимировича Макася з Городні.

Він був яскравим представником молодого покоління, для якого Україна була понад усе.

БогданМакась служив старшим солдатом – старшим стрільцем-оператором 3-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону в/ч А4638.

Після завершення другого курсу на спеціальності «Пожежогасіння та аварійно-рятувальні роботи» він ухвалив мужнє рішення долучитися до лав захисників України та підписав контракт із 3-ю ОШБр. Перебуваючи в гарячих точках на Бахмутському напрямку біля Андріївки, отримав множинне осколкове поранення. Та пройшов реабілітацію, повернувся на службу і вирушив на оборону міста Авдіївка, де отримав ураження дихальних шляхів забороненою хімічною зброєю й осколкове поранення нижньої кінцівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героя з Новгород-Сіверщини посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

На жаль, 21.04.2024 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Нововодяне Сватівського району Луганської області, перебуваючи на бойових позиціях, героїчно стримуючи атаки ворога, отримав поранення, не сумісні з життям, і його життєвий шлях назавжди обірвався. А разом із ним усі сподівання, плани та мрії про майбутнє…

Богдан Макась – справжній приклад самовідданого служіння Україні та її народу. Саме такі люди заслуговують на звання Героя України.

Відповідна петиція про це вже створена. Підписати її можна, перейшовши за посиланням Про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому солдату Макась Богдану Володимировичу (посмертно).

На цей час петицію підписали 1406 осіб, а всього потрібно 25 000 підписів. Тож не будьмо байдужими, бо завдяки таким воїнам, як Максим, маємо можливість жити та працювати у відносно безпечних регіонах України.

Рідні, друзі та близькі відгукуються про Богдана, як про людину з великим серцем, люблячим і єдиним сином для своєї матері, єдиним онуком для дідуся та бабусі.

Друзі ж знали його як доброго, веселого, сміливого, відчайдушного хлопця, який був прикладом для всіх.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button