Суспільство

У селі на Чернігівщині місцеві жителі облаштовують публічний простір

Навіть у такий надзвичайно тяжкий час, як нині, не можна ставити життя на паузу і тільки горювати. У селі Чорнотичі, що на Сосниччині, це розуміють. Тут місцеві жителі заходилися гуртом створювати публічний простір.

«Наша громада виграла грант на облаштування публічного простору в селі Чорнотичі. Зараз там відбуваються ремонтні роботи. Донор закуповує обладнання і меблі. Водночас поки донор фінансує ремонт лише однієї кімнати, яку й ремонтують. Взагалі там ще дуже багато роботи в самому приміщенні. Шукаємо інших донорів, які долучилися б до цього процесу.

Ремонт роблять своїми силами місцеві жителі, тобто ініціативна група, в яку люди самі організувалися. Тож громада закуповуватиме матеріали, а вони самі робитимуть ремонт. Що у підсумку вийде, побачимо», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Андрій Портний, голова Сосницької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вихідні на Чернігівщині виявили близько десятка нетверезих водіїв

Йдеться про стару будівлю колишньої чорнотицької амбулаторії. Це приміщення кілька років стояло пусткою. І нині у людей є бажання привести його до ладу. Тож люди згуртувалися і влаштували толоку: зняли шпалери, винесли старі меблі та навіть облаштували клумбу.

Також важливо, що будівля розташована на шкільній території. Тому буде дуже зручно тут влаштовувати різні активності насамперед для дітей, а також дорослих  і ВПО.

«Чорнотичі – велике село, де проживають приблизно 800 жителів. Там є школа, де навчаються понад 100 дітей, щоправда, туди школярів підвозять із інших сіл. Село не животіє, а живе, тому й виникла така ідея, яку хочемо реалізувати», — сказав Андрій Портний.

За словами голови громади, завершити все задумане в селі планують за два місяці.

Ірина Осташко

Фото – Сосницька селищна рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button