Суспільство

Сонячні панелі запрацювали: сьогодні енергетики частково скасували застосування Графіків погодинного відключення світла на Чернігівщині

21 травня у зв’язку з доведенням граничних обсягів споживання електроенергії та потужності через збереження дефіциту електроенергії на Чернігівщині енергетики знову застосували графіки погодинного відключення електроенергії. Однак на період із 11-ї до 17-ї години погодинне відключення скасували.

За повідомленням АТ «Чернігівобленерго» в першій половині дня з 8-ї до 14-ї години запроваджувалися відключення для 5 та 6 черги споживачів, а з 17-ї до 23-ї години – буде для 1 та 2 черги.

Наразі ж, як повідомляє НЕК «Укренерго», з 11-ї до 17-ї години Диспетчерський центр скасував обмеження споживання в усіх областях. Тобто в цей період погодинні відключення не застосовуватимуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коротке замикання на Чернігівщині загорівся будинок

Як зазначають енергетики, це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах. Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно, дефіцит в енергосистемі зменшився.

Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни.

Тож енергетики просять перенести заплановане на вечір чи ніч використання електричних приладів на денні години.

Увечері з 17-ї години графіки погодинних відключень знову діятимуть в усіх регіонах України для промислових і побутових споживачів. Черги відключень споживачів на Чернігівщині можна переглянути на сайті АТ «Чернігівобленерго» https://chernihivoblenergo.com.ua/files/other/Grafik_obmezhen.pdf

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button