Суспільство

У ГО «Голос батьків» розповіли, для чого збирають пластикові кришечки

Громадська організація «Голос батьків», що в Чернігові, об’єднує мам і татусів діток з інвалідністю, які не лише допомагають одне одному та своїм дітям, а й ЗСУ. Саме для цього з минулого року вони збирають пластикові кришечки.

«Відповідно, виручені кошти витрачаємо на допомогу захисникам. Наприклад, ми плетемо сітки, шиємо одяг, білизну, закуповуємо для цього матеріали, фурнітуру, основу для сіток, тканину для пошиття шапок і балаклав. Ось будемо шити плащі, то також закуповуватимемо тканину. Тобто ці кришечки ми переводимо в гроші, які витрачаємо на потреби наших захисників.

Кришечки приймають у великих обсягах – від 100 кілограмів. Як мішків 10 і більше збирається, ми їх здаємо. Кілограм кришечок коштує 4 гривні. Начебто і дешево, але люди їх взагалі викидають, хоча вони можуть принести користь», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Тетяна Констянтинова, член громадської організації «Голос батьків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА йде з посади

Водночас побутує думка, що кришечки потрібні для виготовлення протезів для військових, які втратили кінцівки на війні. Пана Тетяна каже, що це міф.

«Самі протези з них ніхто не робить. Можливо, інші люди їх також здають, виручають кошти, а потім дійсно, може, якомусь бійцю на протез ці кошти перераховують», – сказала вона.

Важливо, що не всі кришечки придатні для вторинного перероблення. Зокрема, придатними є кришечки від пет-пляшок з-під води, соків, пива, молочних продуктів, соусів. 

Тож якщо чернігівці мають пластикові кришечки і не знають, що з ними робити, їх можна приносити до організації «Голос батьків». Організація в нас працює щодня, принаймні з 13.00 і до 17.00 у нас завжди хтось на місці, окрім вихідних.

Водночас варто пам’ятати, кришечки для збору мають бути чистими, без стороннього запаху, без металу (кришечки від горілки не збирають), без паперу, без прозорих вставок пет-пластику», – повідомила Тетяна Констянтинова.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button