Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

26 травня ніжинські поліцейські задокументували 30-річного кермувальника «Hyndai», який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 4000 гривень.

Про це повідомляє Поліція Ніжинського району.

У ході складання адміністративного протоколу за керування транспортом у стані спʼяніння нетверезий водій пропонував правоохоронцям 4000 гривень за непритягнення до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні виявили в авто чернігівця фальсифікат

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу Ніжинського райуправління поліції. Подія фіксувалась на службову бодікамеру.

Слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button