Суспільство

У селищі Березна вже виростили та продають молоду картоплю (Фото)

Цьогоріч весна спочатку порадувала раннім по-справжньому літнім теплом, тож багато жителів глибинки мали плани посадити город поперед сусідів. Але квітень, напевне, згадав, що не є літнім місяцем, тож запанувала дощова та прохолодна погода, подекуди були й заморозки. Тож відповідно, у багатьох селян боліла голова, як врятувати посаджений врожай, фруктові деревця та кущі від вимерзання.

Напевне, раніше за всіх на Чернігівщині саджають картоплю жителі селища Березна, зокрема ті, хто продає її на базарі.

«Люди, які торгують картоплею, посадили її раніше, мабуть, ще у березні та накривали плівкою. Ці люди торгують картоплею в Чернігові», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Павленко, голова Березнянської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо на порозі: про перспективу літніх пришкільних таборів на Чернігівщині

Він також розповів, що в середині квітня був в одному селі за сімейними обставинами, то один місцевий  чоловік казав, що вже пробилася картопля під плівкою.

«На цей час жителі громади вже городи запорали, картопля посходила і встигла приморозитися, тепер відходить», – розказав голова громади.

Від березня вже минуло достатньо часу, і люди, які саджали картоплю під плівку, вже мають врожай молодої картоплі, який і продають. Щоправда, наразі ціна на сезонний смаколик – кусюча.

Тим часом у селищі Березна купують картоплю торішнього врожаю. За словами голови громади, за ціною 10 гривень за кілограм.

А щодо молодої картопельки, то зрозуміло, як вона наросте на городі в більшості господарів, то ціна на неї впаде. Але ж, як відомо, перше завжди найсмачніше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото із групи «Наша Березнянська громада»

Ще статті по темі

Back to top button