Суспільство (відео)

Стрижка посеред вулиці – як чернігівські підприємці працюють в умовах відключення світла (Відео)

Понеділок, друга половина робочого дня, по вулиці Борисоглібській, що в Чернігові, спостерігаємо цікаву картину – барбер працює над зачіскою клієнта. Утім, замість звичного приміщення барбершопу стрижку чоловіки виконують просто посеред вулиці. Чернігівець Дмитро Зінченко ділиться враженнями.

 «Клас! Так ще краще.»,- Дмитро Зінченко – житель Чернігова

Стрижка посеред вулиці міста – це не креативна ідея для реклами барбершопу, це – українська реальність. Із середини травня 2024 року в Україну повернулися відключення світла. Основною їх причиною є посилення масштабних обстрілів росіянами енергетичної інфраструктури країни.

Представники бізнесу на такі виклики реагують по різному: хтось купує генератори, інші ж – креативлять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернігівської РВА йде з посади

 «Вимкнули світло, ми увімкнули генератор – він зламався, отака ситуація склалася. У нас склалась безвихідна ситуація, на яку ми не можемо повпливати, і отак ми вирішили цю ситуацію.»,- Ярослав Кириченко – барбер

 «Прийшов підстригтися, вимкнувся генератор, нема світла, тому ми знайшли отакий вихід зі, здавалося б, безвихідної ситуації.»,- Дмитро Зінченко – житель Чернігова

Експерти зазначають, що навіть без нових атак росіян у найближчі два-три роки в енергосистемі нашої країни зберігатиметься гострий дефіцит. Тож цілком прогнозовано, що з кожним новим обстрілом ситуація значно погіршується. Особливо важкою обіцяє бути зима 2024-2025 років.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button