Кримінал

Чернігівські поліцейські викрили шахрая, що торгував неіснуючим товаром – музичними інструментами

Оперативники Чернігівського райуправління поліції викрили місцевого мешканця, який ошукав десятьох громадян на продажі щипкового музичного інструменту – дримби. Клієнтів зловмисник знаходив завдяки створеним у соцмережах фейковим оголошенням. Потерпілі перерахували шахраєві від 2500 до 3500 гривень кожен, однак товару не отримали. Фігуранту оголошено про підозру.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

 Віднедавна до поліції надійшла серія повідомлень від громадян про те, що вони постраждали внаслідок шахрайських дій при спробі купити через соцмережі музичний інструмент – «Дримбу».

В усіх випадках потерпілі погодилися на умову продавця про попередню оплату повної вартості товару. Клієнти перерахували гроші на банківську картку незнайомця, але товар у визначений термін до заявників не надходив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стався вибух у квартирі: на Чернігівщині судитимуть двох слюсарів, які не дотримувалися правил безпеки

Поліцейські одразу розпочали перевірку за вказаними фактами та встановили, що власником фейкових оголошень у соцмережах є 47-річний чернігівець. Чоловік створив акаунти на різних платформах соціальних мереж та розмістив оголошення про продаж дримби.

Поліцейські з’ясували, що у такий спосіб зловмисник встиг ошукати щонайменше десятьох громадян з різних областей України. Кожен з них перераховував зловмиснику на картку від 2500 до 3500 гривень.

Список потерпілих не остаточний і може суттєво зрости у процесі досудового розслідування.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури вже повідомив фігуранту про підозру за 10-ма фактами скоєння злочинів за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button