Війна

Меморіал пам’яті: старший сержант Олексій Гавриш

Старший сержант Олексій Гавриш помер 13 січня 2023 року в селі Хацьки Черкаської області. На той час там дислокувалася його військова частина. Разом із побратимами Олексій готувався їхати на навчання за кордон.

Олексієві Михайловичу було 34 роки.

Він народився в селі Грабів, що на Чернігівщині. У 1994-му пішов до Будянської школи. Закінчив 9 класів. Два роки навчався в Ічнянському професійно-технічному училищі на кранівника, а потім проходив строкову військову службу в Донецьку. Згодом підписав контракт. Кілька років працював у Міністерстві внутрішніх справ України в Києві.

У вільний час приїздив додому, допомагав батькам по господарству. Любив відпочинок у колі рідних та друзів. Грав у футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині у результаті ворожого обстрілу пошкоджено господарчу будівлю

Під час повномасштабного вторгнення, 4 квітня 2022 року, добровільно став на захист України. Обіймав посаду кулеметника 3-го відділення 3-го взводу 3-ї стрілецької  роти  2 механізованого батальйону 118-ої окремої механізованої бригади. 

«Він був дуже добрий. Ніхто про нього й слова поганого не скаже. Міг допомогти всім. Я не хотіла його відпускати на війну, а він сказав мені, що піде захищати свою Україну», – розповіла мама Зінаїда Миколаївна.

Поховали Олексія в селі Лучківка на Чернігівщині.

У захисника залишилися мама, батько та дві сестри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button