Суспільство

Із водяником, відьмами та чортами: в громаді на Чернігівщині молодь влаштовує «Зелене свято»

У нинішній надзвичайно важкий час ставлення людей до різних свят і заходів неоднозначне. Частина людей категорично проти будь-яких розваг і заходів, бо в країні війна і гинуть люди. Але весь час продукувати тільки негативні переживання – дуже шкідливо, особливо для молодих людей і дітей. Хоч невеличка віддушинка, але їм потрібна.

Тож невеличкі гуляння для молоді з нагоди Зелених свят вирішили влаштувати у Корюківці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині від удару блискавки загорівся будинок

«Більше орієнтуємося на молодіжний стиль. У нас і чорти будуть, і русалки, і відьми, із традицій – прикрашання Марени й Купала, а потім ми їх не спалюватимемо, бо нині погодні умови не дозволяють, оскільки спека. Ми прочитали, що раніше їх топили, то ми їх топитимемо. Потім у нас будуть конкурси для молоді, від кожного героя вистави – чортів, русалок, відьом, водяного. До речі, міський будинок культури нам завжди допомагає костюмами, коли ми організовуємо вистави.

І ще в нас буде конкурс на найкращий віночок. Якщо прийдуть дівчата, то робитимемо хоровод біля Марени.

Ми запрошували молодь не тільки з Корюківки, а й із сіл. Якщо приїдуть, то ми будемо тільки за. До речі, залучали молодь із Олександрівки», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Вікторія Доценко, молодіжний працівник Центру «КУБ» і працівниця Міського будинку культури.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button