Війна

Рідні захисника зі Сновська просять підписати петицію про присвоєння йому звання ГерояУкраїни (посмертно)

На сайті Президента України зареєстровано електронну петицію про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) захиснику України, військовослужбовцю ЗСУ – старшому солдату Ошиєвському Євгену Вікторовичу. Авторка петиції – колишня дружина загиблого захисника Марина Ошиєвська.

«Євген навчався в Полтавському геологорозвідувальному технікумі нафти і газу. Сам він із Полтавщини, ми з ним познайомилися в Сновську. Тоді він приїхав на весілля до свого друга, я там була свідком. Отак і познайомилися, якось воно закрутилось, одружились. До війни Євген працював у Бельгії на обслуговуванні промислів. Приїхав у відпустку додому, мав їхати за кордон. Проте в листопаді 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ, пройшовши спеціальний відбір, пішов на війну. Служив у 44-й механізованій бригаді у військовій частині А4723. Був оператором комплексу радіоелектронної боротьби», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН колишня дружина Євгена Марина Ошиєвська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівське провалля: коли планують залатати небезпечну ділянку дороги на об’їзній (Відео)

Загинув Євген Ошиєвський 7 березня 2024 року в районі н.п. Вишневе Ізюмського району Харківської області під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу поста виявлення БпЛА.

«Він був душею компанії, завжди веселий, любив грати на музичних інструментах. Колись спитала в нього, це, може, і років 20 тому було: Женю, а якщо війна, то що робити?. А він каже: служити буду. Так і вийшло. У нас із ним уже доросла донька. Внук є. Женя приїжджав минулого року на рочок внуку, на один день. У Євгена вже була друга дружина і там дитина є. Проте ми з Євгеном завжди підтримували дружні стосунки, завжди спілкувалися, він фотографії зі служби надсилав, відео», – зазначаєколишня дружина Євгена. Звернення до Глави держави зареєстровано 22 квітня 2024 року. Через 18 днів закінчується можливість голосувати за цю петицію, але наразі вона набрала лише половину голосів. Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/224888

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button