Суспільство

Двічі зупинялось серце: у Чернігові медики «швидкої» декілька разів реанімували 46-річного чоловіка

Подія трапилась 2 липня, на лінію «швидкої» подзвонила жінка і повідомила, її 46-річний чоловік  раптово втратив свідомість, впав і перестав дихати.

За інформацією КНП Чернігівський ОЦЕМД та МК на виклик відразу виїхала бригада Першої підстанції Чернігівської станції Е(Ш)МД, лікарка Гюльшен Младенова, фельдшер Олександр Гнип та екстрений медичний технік Антон Атрощенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого «шахеда»,який виявили неподалік житлового масиву (Відео)

Коли прибули за адресою, чоловік лежав на підлозі без ознак життя, а його мати проводила непрямий масаж серця, за професією вона акушерка. Медики одразу почали низку реанімаційних заходів, зокрема серцево-легеневу реанімацію та забезпечили прохідність верхніх дихальних шляхів шляхом інтубація трахеї.

Після двох дефібриляцій  в пацієнта з’являється пульс на сонній артерії. Однак, через  5 хвилин чоловік знову втратив свідомість та пульс на сонній артерії.

Медики повторно розпочинають серцево-легеневу реанімацію та відновлення спонтанного кровообігу.

Однак, у пацієнта знову зникли ознаки життя.

Не полишаючи надії на порятунок життя, медики ще раз проводять дефібриляцію та реанімаційні заходи. І, нарешті, серце пацієнта забилося.

Під час госпіталізації до лікарні чоловік дихав за допомогою апарату штучної вентиляції легень, у нього був нормальний серцевий ритм, без гострих змін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button