Війна

Меморіал пам’яті: 76-річну Ніну Гніду застрелили російські військові

76-річну Ніну Гніду російські військові застрелили 26 лютого 2022 року у Крупичполі на Чернігівщині.

Село в окупації не було, але через нього регулярно проходили колони ворожої техніки. Російські військові стріляли по вікнах, парканах, будинках, по всьому, що бачили.

«Ми живемо з мамою в одному селі, але мене тоді вдома не було. Вона ховалася від обстрілів в моєму будинку, а потім ішла до себе берегом річки Удай. Ми розмовляли по телефону, а потім вона каже: «Наташа, я відключаюся, стріляють». Я ж навіть не подумала, що то по ній стріляють», – розповіла донька Наталя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари по нафтобазах та аеродромах Чернігівщини (Фото)

Вона дзвонила матері весь вечір. А не додзвонившись, на ранок попросила колишнього чоловіка піти на берег подивитися. Там він її й знайшов. Кулі влучили в голову та ногу Ніни.

Жінку поховали спочатку на городі, бо знову почала йти колона російських військових. Після звільнення області – перепоховали на кладовищі.

Ніна Гніда була родом із Крупичполя. Після школи працювала нянею в дитсадку. А згодом – дояркою, тваринницею на свинофермі.

«Мама трудівничка була, все життя на землі працювала. Городи, сінокоси, все на ній було. Нам вона дуже допомагала. Я на роботі, а мама на городі копошиться. За що її вбили? Що вона кому зробила? Це боляче», – сказала донька.

У Ніни Гнідої залишилися донка, два сини й онуки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button